Swan

sobota 31. března 2012
Chci tu labuť...a klidně se s ní budu procházet!

Photographed by Arthur Elgort, November 2007
Carolina Herrera violet-print jacket and skirt

Vila Tugendhat

pátek 30. března 2012
Zbožňuju funkcionalismus, a dvacátá léta vůbec, a strašně moc bych bydlení v tomto stylu chtěla. Až budu bohatá, koupím si funkcionalistickou vilu. Pro tuto architekturu jsou typické účelové budovy jednoduchých tvarů. Jedním ze skvostů tohoto stylu je Vila Tugendhat, která je, hurrááá, opět otevřena pro veřejnost už od března 2012 a nalézá se v Brně. Má za sebou opravdu bohatou historii. Rezervovat vstupenky si můžete zde. :)



Vila manželů Grety a Fritze Tugendhatových z let 1929-1930, navržená architektem Ludwigem Miesem van der Rohe, je instalovanou památkou moderní architektury. Jako jediná památka moderní architektury v České republice je zapsána na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. 

Tvoření

čtvrtek 29. března 2012
V poslední době mám náladu tvořit a každý víkend něco vyrábím. Proto mi udělala velkou radost chystaná nová kolekce Tchiba, kterou je možno zakoupit v jejich e-shopu již dnes, v kamenných obchodech bude k dostání příští týden.



Je plná všelijakých řezaček, nožíků, tvořítek, šablon, jak tvořit z papíru. Spoustu těchto vychytávek bych uvítala. Já, pro kterou jsou nůžky velký nepřítel a je pro mě téměř nemožné vystřihnout i čtverec. 








Všechno se dá využít třeba pro originální balení dárků, k tvorbě blahopřání, pohlednic, pozvánek, obálek....

Foto: Tchibo

Hezkou zábavu :)!

Moleskine

středa 28. března 2012
Pro mě, takový "Vuitton" mezi diáři a notesy. Pořídila jsem si svůj první. Dnes přišel. Moleskine passions, Style Journal Carnet Style....."Journals for the loves of your life".





Papírnictví beru útokem od mala a notesů mám hromady. Do každého si píšu "hrozně důležité" věci. Třeba co si nutně musím koupit :), zajímavé úryvky z knížek... Na poznámky do tohoto notesu se obzvlášť těším a bude taky plný výstřižků, obrázků, nápadů a o všechno se s váma určitě podělím, slibuji :)!

Pěkný den!

Viva la...

úterý 27. března 2012
I my alergici chceme mít doma trochu jara :)....




 ............a proto VIVA LA IKEA!

Druhé jaro Mimi Tulipánové

pondělí 26. března 2012
....úryvek z mé právě rozečtené knížky....

      "Nešálí mě zrak? Něčemu takovému jsem už odvykla. Něžný měsíc na obloze, stříbrný srpek, jaký jsem dlouho neviděla. A není to obvyklý měsíc. Je to měsíc nad Paříží.
     Žádná vlhká mlha, černé mraky tak nízko, že by se jich člověk mohl dotknout rukou, ne, vlahá modrá noc nad milovaným mořem domů se vzdouvajícími se střechami, vysokými okny, umělecky kovanými balkony, ano, moji milí, je to měsíc nad nejkrásnějším městem světa a kvetou kaštany.
     Pode mnou, v Avenue Emily Deschanel, kvetou červeně. Podél Seiny bíle. A já si namlouvám, že dnešní noc kvetou jen pro mě, protože jsem zase tady, ve zdraví zpátky z Anglie, po pěti dnech s velice zvláštním mužem. A bohudík je kolem mě Paříž....."

 Foto: Paris

Nejkrásnější Paříž ♥ 

Velikonoční "DIY"

neděle 25. března 2012
Moje velikonoční tvoření, "ptačí hnízdo".......základ věnce je z proutí a je obalen suchou trávou, kterou jsem obmotala zahradnickým drátem.......


 ........chtěla jsem, aby měl věnec neutrální základ, aby převládala barva bílá, šedá a světle modrá, tak jsem ho jen ledabyle přestříkala bílým sprejem.....
 .........včetně skořápek........
........na věnec jsem ještě v několika místech přichytila proutí z kroucené vrby, a tavnou pistolí připevnila skořápky a peříčka. Peříčka jsem si na Vánoce koupila v Buxu, ale nakonec je využila až teď. Ptáčci jsou z KIK, 6 ks za 25 Kč a objevila jsem je úplnou náhodou. Stuha, jak jinak, z Bella Rose :)


 ......a výsledek


Dots

sobota 24. března 2012
Dlouho jsem se na blogu nevěnovala módě, na kterou určitě nechci zapomínat. Poslední dobou jsem posedlá puntíky a tady je můj wishlist ;)

 
Foto: vše Lindex


Tenhle kabát je z Marks & Spencer a ve skutečnosti vypadá mnohem lépe, než na fotce. Tady na mě působí moc usedle, možná díky modelce, ale viděla jsem ho na živo a musím ho mít. 

A něco s puntíky už mám :)

 
Sukně má tisíc let a je z Gerry Weber a místo 4500 Kč mě stála 500 :), nekupte to...


Halenku jsem pořídila letos ve výprodeji v H&M za 50 Kč (byla na stojanu vše za stovku, a když jste si vybrali dva kusy, platili jste jeden...), no mohla jsem jí tam nechat?

Sweet Paul Magazine

pátek 23. března 2012
Moc ráda bych vám dnes představila internetový Sweet Paul Magazine.

Foto: Titulní strana Sweet Paul Magazine/spring 2012

Jejich web mám ráda hlavně kvůli nádherným fotkám a nádherným fotkám jídla :). Já, absolutní fotografický negramot, tak může jen závidět, jak nádherně je možné nafotit úplně obyčejné věci. Určitě stojí za to, osobně stránky navštívit. Můžete i na facebooku. Najdete zde spoustu inspirace a nápadů a třeba začnete i tvořit :)






A tady moudro na závěr :)

Foto: vše Sweet Paul Magazine

Moje první marmeláda

čtvrtek 22. března 2012
Když jsem v neděli na blogu psala o dýni, tak mám ještě jeden tip co s ní ;). Dlouho jsem chtěla vyzkoušet uvařit marmeládu. No a měla jsem tu dýni... :).

1. Nastrouhat dýni na hrubo.

2. Kromě nahrubo nastrouhané dýně, potřebujeme ještě cukr (já zvolila přírodní hnědý, ale nemusí být)

3. ...a taky meruňkovou nebo ananasovou tresť (já si vybrala ananasovou), kyselinu citrónovou a ztužovač, který se přidává do marmelád

Foto: já

Recept:

1 kg dýně
50 dkg cukru
1 pektogel
2 lžičky tresti
1 lžička kyseliny citrónové

Originál postup dle receptu: Dýni nahrubo nastrouháme a promícháme s polovinou (tzn. 25dkg) cukru a necháme uležet 24 hodin. Příští den povaříme půl hodiny. Přidáme zbytek cukru, pektogel, tresť a kyselinu citrónovou a vaříme za stálého míchání na mírném ohni 20 minut. 

video


Jak to probíhalo u mě: Dýni jsem nastrouhala nahrubo a promíchala s polovinou (tzn. 25dkg) cukru. Nemám čas a jsem hrozně nedočkavá, jak se mi to povede. Kašlu na to. Žádný "ležení" 24 hodin nebude. Pektogel nemají ani ve třetím obchodě (všude v potravinách koukají, jako bych chtěla dva metry flanelu). Koupím co je (viz. foto). U ztužovače od Dr. Oetkera se po cestě domů dočítám, že se přidává vždy PŘED CUKREM!!! (je to tam velkým a tučně!)....hmmm, dýně už je v cukru naložená, proplachovat to asi nebudu. No, co by se mohlo stát. Budu dělat, že jsem to nečetla :). No, takže jsem tak nějak zkombinovala původní návod a návod ze ztužovače... A? Uvařila jsem přesnídávku :). Chutná výborně a na to, že to zpočátku vonělo jako vařený brambory a do něčeho ovocného to mělo hodně daleko, tak to chutná víc než dobře, ať je to, co je to!




TCHIBO

ZOOT

NOTINO

BAŤA