Churros

neděle 29. března 2015
Včera jsem si usmažila své první churros. Měla jsem chuť na něco sladkého a dlouho jsem nic nepekla. Miluju recepty, na které mám všechny ingredience doma. Podle obrázků jsem měla představu, jak asi churros můžou chutnat a když jsem si přečetla, že se obalují v cukru se skořicí, už jsem neváhala a pustila se do toho.



Recept jsem našla v kuchařce Deník Dity P. a je to takto:

75 g másla nakrájeného na kousky
2 lžíce hnědého cukru
250 ml vody
125 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
2 vejce
1/2 lžičky vanilkového extraktu (ten jsem neměla, tak jsem do těsta vydlabala vanilkový lusk)
 olej na smažení
50 g moučkového cukru
1/2 lžičky skořice



Do hrnce dáme máslo, cukr, vodu, pomalu přivedeme k  varu a necháme vařit tak dlouho, dokud se nerozpustí máslo. V té chvíli zesílíme plamen a do hrnce vsypeme mouku a sůl. Vařečkou mícháme, až se těsto přestane lepit na stěny hrnce - pak sundáme z plotny a necháme těsto trochu vychladnout.

Do těsta postupně přidáme vejce - jedno po druhém. Vymícháme hladké a lesklé těsto, kam nakonec vmícháme vanilkový extrakt.

Ve větším kastrolu rozpálíme olej. Těsto se má plnit do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou. Já sáček vyměnila za plničku. Do rozehřátého oleje pak vytlačujete kousky těsta dlouhé cca 10 cm. Smažíme dozlatova a během smažení obracíme dvěma vidličkami.

Usmažené churros vyndáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný olej. V míse smícháme moučkový cukr se skořicí, v něm pak ještě teplé churros obalujeme.


V receptu se mají churros máčet do mexické čokolády, ale já nejsem čokoládová a žádná poleva mi nechyběla. Hrozně dobré to bylo!



5 komentářů

  1. Odpovědi
    1. Takové já ráda, prostě jednoduše! :)

      Vymazat
  2. Hmmmm to vypadá na odpalované těsto- smažené jsem ale ještě nedělala- díky za tip- vyzkouším

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani to jako odpalované nechutná, spíš palačinkovolívancově! :D

      Vymazat
  3. No, tak to je velké lákadlo! Koukala jsem na to ve Francii, ale raději jsem zvolila nějaký jejich původní sladkost, nicméně takhle na fotce to vypadá neodolatelně. Dokonce natolik, že to asi budu muset zkusit :D bára.kára blog

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za milé komentáře!

NOTINO

ZOOT

ZOOT

NOTINO