Červená čočka

čtvrtek 22. června 2017
Červenou čočku mám ráda pro její rychlou přípravu. Hledala jsem nějaký jednoduchý recept a nakonec se z nasbírané inspirace rozhodla vytvořit svou verzi čočkového pikantního dipu. Oba máme rádi luštěninové "saláty" a tento jsme s nadšením zařadili do jídelníčku.

    • 1 červená cibule
    • 2 stroužky česneku
    • 1 chilli paprička
    • olej
    • 200 g červená čočka 
    • 1 lžíce červené kari pasty
    • hrst čerstvého koriandru
    • šťáva z 1 citronu
    • sůl
    • arabský chléb (nemusí být)
 
Na pánvi zahřeju olej, přidám cibuli, česnek, chilli. Chvilinku smažím do změknutí cibulky a pak na pánev přidám uvařenou červenou čočku. Všechno spolu hezky zamíchám a nechám na mírném plameni ještě asi deset minut, aby se chutě propojily. Poté dosolím, přidám šťávu z citrónu a servíruju do misek s čerstvě nasekaným koriandrem.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji Vám za milé komentáře!

ZOOT

ZOOT

FOOTSHOP

NOTINO