Salát s tuňákem

čtvrtek 27. prosince 2012
Moje úžasná kolegyně z práce Táňa, Slovenka, skvělá kuchařka, má za manžela Bulhara a jejich kuchyně je nevyčerpatelnou inspirací pro mé vaření. Každoročně na vánočním večírku mi dělá radost jejich výborným tuňákovým salátem a já bych Vám ráda napsala recept!

Salát s tuňákem

Suroviny:
1 tuňáková konzerva
6 vajec uvařených natvrdo
150 g balkánského sýra
150 g tvrdého sýra (Eidam, Gouda)
60 g másla
1 malá majonéza
3 PL bílého jogurtu
1 Pl hořčice
sůl, pepř
Ozdoba dle chuti -olivy. petželová nať apod.

Do mísy (průměr cca 22 cm, výška 8 cm) vrstvíme na hrubém struhadle nastrouhané bílky, pak balkánský sýr, máslo, posypeme tuňákem, osolíme, opepříme, pokračujeme nastrouhaným eidamem, majonézu smícháme s jogurtem a hořčicí, směsí polejeme vrstvy a navrch nastrouháme žloutky. Ozdobíme podle fantazie a chuti. Táňa používá černé olivy. Poté necháme v chladu odležet. Nakonec podáváme s pečivem.

Dobrou chuť a věřte, že když salát s tuňákem bude součástí například silvestrovského rautu, budete za hvězdu!

4 komentáře

  1. Dobrý nápad, konečně zmena pro můj jídelníček. Já totiž dělám z tuňaka vždy jen pomazanku ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Perfektní tip na super jídlo ;) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu ráda, když mi písneš, jestli jsi to zkoušela a měla úspěch! :)

      Vymazat

Děkuji Vám za milé komentáře!

TCHIBO

ZOOT

NOTINO

BAŤA